واقعیت بحران یمن چیست؟
بیداری اسلامی، واقعیت بحران یمن
دلایل مختلفی از سوی تحلیل گران و شبکه های خبری برای بحران یمن ذکر شده است:
- بعضی از شبكههای خبری عربی روی جنبه «مذهبی» درگیریهای صعده متمركز شده و به دروغ؛ دولتهای ایران و عراق و حزب الله لبنان را به حمایت سیاسی، مالی و تسلیحاتی از «جنگجویان صعده» متهم كردهاند، و حال آن که برای دولت های ایران و عراق و حزب الله در عمل امکان دسترسی به یمن وجود ندارد.
- از سوی دیگر؛ در مجامع شیعی نیز این برداشت به وجود آمده است كه سنّی های یمن علیه شیعیان دست به نسل كشی زده و در صدد محو یا تضعیف شیعه برآمدهاند.
- بسیاری نیز گمان كردهاند جنگ جاری صعده جنگ میان زیدیها و سنیهاست. كما اینكه عدهای هم آن را جنگ شیعه و سنی فرض كردهاند در حالی كه هر دو طرف جنگ زیدی مذهبند و شیعیان یا اهل سنت یمن در آن دخالتی ندارند.
- علی عبدالله صالح رئیس جمهور این كشور نیز وانمود كرده است كه درگیریهای استان های شمالی یمن درگیری «تندروهای مذهبی» با «دولت قانونی»است. دولت یمن، انصارالله را شورشیانی میداند که میخواهند حکومت زیدیه که در سال ۱۹۶۴ ساقط شده است را مجدداً احیا کنند.اما حوثی ها(انصارالله) می گویند که در یمن با هیچ کس سر عداوت ندارند و در طول تاریخ در یمن میان مسلمانان و مسیحیان و یهودیان زیسته اند بدون آن که کوچکترین آزاری به آنان برسانند. انصارالله هیچ گاه ادعای قبضه حاکمیت در یمن را نداشتند ؛ بلکه خواستار توافق نامه صلح و مشارکت ملی بودند.
انصارالله معتقدند که کلیه ی قبایل و حزب ها باید در اداره ی کشور سهیم باشند.
اما حقیقت کدام است؟
واقعیت این است که درگیریهای یمن ماهیت مذهبی ندارد. هر چند که دستگاههای خبری غرب و عربستان خبرهای آن را از منظری مذهبی منعكس مینمایند.حقیقت همان بیداری اسلامی است. بیداری اسلامی در منطقه و کشورهای عربی باعث قیام مردم علیه حکومت علی عبدالله صالح ـ حامی منافع غرب و سعودی هاـ شده است. مردم یمن تلاش می کنند تا از زیر بار استکبار خارج شوند و به جای تأمین منافع حامیان عربی و غربی در جهت حفظ منافع ملی یمن قدم بردارند.
شاهد این مدعا اصلاحات مطالبه شده از منصور الهادی است .
1- استقلال سیاسی و اقتصادی یمن
2- حمایت از بیانیه قانون اساسی
3- مخالفت با دخالت های خارجی
4- مخالفت با تجزیه ی یمن و توقف طرح تقسیم به شش ایالت و قطع شدن ارتباط یمن با دریا.حوثی ها استان شیعه نشین صعده را جزئی از خاک یمن می دانند و قصد جدایی از آن را ندارند.