میلاد رسول خاتم صلی الله علیه و آله و امام صادق علیه السلام مبارک باد
میلاد رسول خاتم صلی الله علیه و آله و امام صادق علیه السلام مبارک باد
تقلّبک في الساجدين (سوره شعراء آيه 219) ابن عباس در تفسير آيه شريفه فوق گويد:” پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله در صلب پيامبران بود و از هر کدام به ديگري منتقل مي شد تا آنکه مادرش او را به دنيا آورد.” (تفسير ابن ابي حاتم، ج 9، ص 2828 حديث شماره 16029،؛ تفسير الدرالمنثور، ج 6، ص 298)
در حديث ديگري آمده است که ابن عباس وقتي در مورد آباء و اجداد رسول خدا از آنحضرت سوال نمود، پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله فرمود: ” من در صلب پيامبران بودم، هرگز کسي از آباء و اجداد من مرتکب فحشاء نشدند. خداوند مرا از صلب پاکان به رحم پاکان منتقل مي نمود، انسانهايي که وارسته و مهذب بودند در هر دوره و نسلي در صلب بهترين آنان بودم.” (تفسير الدرالمنثور، ج 6، ص 298)
از اين روايت و امثال آن استفاده مي شود که رسول خدا هرگز در صلب افراد کافر و غير مومن و گنه کار
شخصيت رسول خدا(ص) و کرامت و عظمت آن حضرت معلول عوامل متعددي است. لطف و عنايت خاص خداي متعال بدون ترديد مهمترين نقش را در چيدايش چنين انسان مافوقي داشته است، قابليت و استعداد پيامبر (ص) نيز دخيل بوده که :” اشهد انک کنتَ نوراً في الاصلاب الشامخه و الارحام المطهره” به خوبي دلالت مي کند که آنحضرت نوري پاک و طاهر بود که در صلب چنين پدر و مادري قرار داشت. قطعاً معنويت و روحانيت و ارزشهاي اخلاقي و مکارم و سجاياي روحي و تقوي و معنويت آن پدر و مادر در بوجود آمدن چنين فرزندي که خاتم پيامبران و اشرف مخلوقات خداوند است نقش بسزا داشته است. و بايد از وجود چنين فرزندي به شخصيت بي نظير پدر و مادر پي برد.
در جلد اول کتاب ” تهذيب الکمال” ص 213 بحث مفصلي درباره اخلاق پيامبر اکرم(ص) دارد که چند جمله از آنرا در اينجا مي آورم:
” پيامبر اکرم دائماً مشغول کار بود، کم حرف بوده و سکوتش زياد بود، هرگز از غذا و نعمتي بدگويي نمي کرد، عصباني نمي شد، مکرر مي فرمود: کار کساني که به من دسترسي ندارند را نزد من بياوريد، احوال و سراغ اصحاب خود را مي گرفت. خوبي را خوب مي شمرد و تاييد مي کرد، زشتي را بد مي شمرد و از آن نکوهش مي نمود. پيروان خود را از سستي و تنبلي و فراموشي برحذر مي داشت. هرگز جايي نمي نشست و بر نمي خاست مگر با ذکر و نام و ياد خداوند. در مجلس او هرگز کسي احساس تفاوت نمي کرد که پيامبر ديگري را بر او ترجيح داده باشد. پيامبر بشاش، خوش خلق و نرم بود. هرگز عيب کسي را نمي گفت.
پيامبر سه چيز درباره خودش نداشت: خود نمائي، خود بزرگ بيني، اشتغال به چيزهاي غير مهم.پيامبر سه چيز را در باره مردم نداشت: هرگز کسي را مذمت ننمود. هرگز عيب کسي را نگفت. هرگز لغزش مردم را دنبال ننمود.
همه آنچه ذکر شده سيره پيامبر اکرم و همه ائمه معصومين عليهم السلام و بويژه امام صادق عليه السلام است.انشاءالله ميلاد رسول خاتم و امام صادق عليهما السلام بر رهروان آنان مبارک باد.